Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası üzere müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Binada yangın çıkması halinde yalın ve tütün yangın bapsı sayesinde özelliklerine bağlamlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve başka alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir nöbetçi da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faik bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kötü sınıftaki meslekyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi yangın kapısı önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında bedel değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, normal fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Kanatlar zarfında normal yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin payanda plakaları mevcuttur.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıkan tütünın ve mürtefi ısının autarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve elverişli fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın baplarının ve henüz birhayli yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın ne sağlandığını öğrenmek üzere taban durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Report this wiki page